Oftalmologie pediatrică


Oftalmologia pediatrică se bazează pe instrumente speciale, create pentru confortul celor mici şi permite depistarea din timp a defectelor de vedere.

Statisticile relevă faptul că un copil din cinci prezintă un defect de vedere nedepistat la vârsta de 4 ani. Acest lucru se datorează în principal faptului că aceste defecte nu au simptome vizibile şi sunt greu de detectat, copiii neconştientizând disconfortul sau neavând capacitatea de a-l anunţa. Astfel, o verificare preventivă a vederii celui mic ar ajuta la depistarea la timp a acestor probleme de vedere care, în caz contrar, vor genera probleme de vedere permanente, iremediabile, cum ar fi ambliopia. Această boală nu poate fi corectată cu ochelari sau alte mijloace. Aşadar, dacă problema de vedere este depistată şi tratată la timp, şansele de a avea o vedere bună cresc simţitor.

Astfel, acest tip de serviciu oftalmologic este recomandat tuturor copiilor care nu se află deja în atenţia unui oftalmolog, neexistând o vârstă anume, însă ideal este ca testarea să fie efectuată înaintea vârstei de 1 an. Scopul principal al testării îl reprezintă determinarea dioptriilor, valorile acestora modificându-se odată cu vârsta, fapt ce face necesar şi repetarea controlului oftalmologic în mod regulat.

La Vista Vision, recomandăm astfel de consultaţii pentru copii, chiar de la vârsta fragedă de 6 luni. Aparatele de ultimă generaţie Plusoptix fac posibilă depistarea eventualelor defecte de vedere într-un mod confortabil, chiar şi pentru cei mai mici dintre noi.

Avantajele tehnicilor oftalmologice pediatrice:

  • este la fel de precisă precum tehnicile clasice de diagnostic;
  • rapiditate şi simplitate a consultului;
  • tehnica este complet neinvazivă, măsurătorile se fac de la distanţă;
  • cel mic poate fi ţinut în braţe pe tot parcursul investigaţiei, chiar de către părinte;
  • nu vor exista momente tensionate sau de nelinişte pentru micuţul pacient.

Pentru mai multe informații exacte legate de investigații și prețuri, vă rugăm să ne contactați la numărul gratuit de telefon 0800 884 782.
Vista Vision își rezervă dreptul de a modifica prețurile serviciilor, fără aviz prealabil.

Chirurgia refractiva

Solicită informaţii

Mai mult

Recomandă pagina ...