You are currently viewing Consultații cataractă gratuite 01-31 Mai 2018

Consultații cataractă gratuite 01-31 Mai 2018

Continuăm campania consultațiilor gratuite în vederea depistării cataractei și în luna mai.

Cataracta este o afectiune oftalmologica care consta in opacizarea progresiva a cristalinului. Este o boala comuna legata de imbatranire care afecteaza mai mult de jumatate din persoanele de peste 60 de ani, dar care poate sa se manifesteze dupa nastere sau in primii ani de viata (cataracta congenitala), in urma unor leziuni sau traume grave la ochi (cataracta traumatica), la diabetici si in urma unei expuneri excesive la razele soarelui (cataracta secundara) sau la persoane afectate de alte boli ale ochiului sau care au folosit medicamente precum cortizonul sau de cele pentru chimioterapie.

Cataracta este cea mai importanta cauza de orbire sau de deteriorare a vazului in toata lumea.

Cataracta tinde sa se dezvolte in mod treptat fara a cauza durere sau a produce schimbari in aspectul ochiului. Tipul cel mai comun este cel care ia nastere la persoanele de peste 50 – 60 de ani si se manifesta la ambii ochi, chiar daca un ochi este afectat inaintea celuilalt.

Vă învităm în cadrul clinicilor Vista Vision (Timișoara, Arad, Baia Mare și Deva) pentru a depista în mod gratuit dacă suferiți de această afecțiune, în perioada 01-31 Mai 2018.