Remedierea Cataractei

Cataracta poate fi operată fără complicații.

Cataracta afectează tot mai multe persoane de peste 50 de ani, dar aceasta poate fi remediată atunci când este depistată la timp.

Pentru cataractă există un tratament chirurgical definitiv, care nu necesită internare, se realizează sub anestezie locală iar tehnica folosită în astfel de intervenții, numită facoemulsificare, este una dintre cele mai sigure și eficiente proceduri chirurgicale actuale.

 

Intervenția chirurgicală este singura variantă reală pentru a rezolva problema cataractei.

La Vista Vision efectuăm intervenții de cataractă în regim ambulatoriu, ceea ce înseamnă că, în urma operației, nu trebuie să stai nici măcar o zi internat în clinică.

Operația propriu-zisă constă în înlocuirea lentilei naturale a ochiului (cristalinul) cu una artificială. Această lentilă artificială este disponibilă în mai multe variante, iar medicul oftalmolog îți va propune varianta cea mai potrivită, în funcție de analizele realizate și de caracteristicile organismului tău.

 

Cum decurge operația:

Tehnica folosită se numește facoemulsificare și se efectuează cu ajutorul unei sonde care emite ultrasunete. Această tehnică a transformat operația de cataractă în una din cele mai sigure și eficiente proceduri chirurgicale actuale.

Deși, în timpul intervenției se realizează o incizie pentru a se introduce sonda cu ultrasunete, această incizie este atât de mică încât nu este nevoie de sudură.

În locul cristalinului extras se plasează un cristalin artificial, care va rămâne în ochi pe toată durata vieții, îmbunătățind considerabil vederea.

Intervenția se realizează sub anestezie locală, cu picături, durează câteva minute, iar după aceasta vei părăsi clinica în aceeași zi.