Patologia pleoapelor

Imperfecțiunile pleoapelor

▫️ Pliul palpebral este o membrană foarte importantă, deoarece îndeplinește funcția de a proteja ochiul de agenții externi și de razele de lumină, precum și de a distribui filmul lacrimal pe întreaga sa suprafață.
Chiar din acest motiv, pleoapele sunt expuse în mod continuu la elemente care ar putea compromite funcționalitatea și estetica lor.
Imperfecțiunile pleoapelor

Patologiile pleoapelor

1️⃣ XANTHELASMA- reprezintă o proeminență a pielii în formă conică și de culoare galbenă care apare la nivelul pleoapelor superioare și inferioare, de obicei, în apropierea nasului, având o formă neregulată și o consistență moale.
Aceasta este cauzată de acumularea de grăsimi (colesterol ) în celulele dermului.

Terapia pentru xanthelasme:
▫️ Laser CO2: este o intervenție cu un procent mai mic de recidive.
Implică tratarea zonei cu un fascicul subțire de lumină pentru a pulveriza leziunea. Acționează la nivelul pielii într-un mod foarte superficial și nu provoacă daune țesuturilor înconjurătoare.
▫️ Micro - chirurgia: este frecvent utilizată pentru excizia xantelasmelor de la nivelul pleoapelor superioare. Rezultatele sunt foarte bune.

Patologiile pleoapelor
2️⃣ ECTROPIONUL pleoapelor - este o relaxare către exterior a marginii pleoapei, cel mai frecvent în partea inferioară.
▫️ Chirurgia corectează definitiv problema sub anestezie locală, în regim ambulator și durează aproximativ 30 de minute. Scopul intervenției este de a corecta laxitatea pleoapei.

3️⃣ ENTROPIONUL- este o patologie a pleoapelor care constă într-o rotire către interior a marginii pleoapei, cel mai frecvent în partea inferioară.
▫️ Chirurgia corectează definitiv problema sub anestezie locală, în regim ambulator și durează aproximativ 40 de minute. Scopul intervenției este de a corecta laxitatea pleoapei, scurtând-o și reinserând-o ferm în structurile osoase.

Patologiile pleoapelor

4️⃣ CHALAZIONUL - este o alterare și o infecție a glandelor lacrimale conjunctivale.
Îndepărtarea chirurgicală a chalazionului se realizează în regim ambulatoriu sub anestezie locală.
▫️Accesul se face, de obicei, intern și nu necesită aplicarea de fire de sutură, nu lasă semne vizibile imediat după intervenție.

5️⃣ PTOZA PALPEBRALĂ - se referă la coborârea pleoapei superioare și poate fi severă, cauzând dificultăți în vedere și reducerea câmpului vizual (tulburări funcționale) sau ușoară, cu consecințe doar estetice.
▫️Intervenția chirurgicală vizează ridicarea marginii pleoapei pentru a oferi pacientului un câmp vizual și o vedere generală normale, precum și a face pleoapele cât mai simetrice posibil.


Patologiile pleoapelor
6️⃣ CHISTURILE PALPEBRALE - sunt noduli chistici de formă, mărime și consistență variabile, conținând o substanță semisolidă sau lichidă.
▫️Tratamentul indicat este îndepărtarea chirurgicală, fie cu tehnica tradițională, fie cu ajutorul radiofrecvenței sau a laserelor Erbium sau CO2 care limitează sângerarea.

7️⃣ BLEFAROPLASTIA - este o procedură chirurgicală efectuată pentru a reduce excesul de piele și / sau pungi grase ale pleoapelor și este cea mai solicitată intervenție estetică în lume.
▫️Operația poate consta în îndepărtarea pielii și a excesului de grăsime (pungi), sau doar a unuia dintre cele două defecte, în funcție de evaluarea pacienților și aprecierea chirurgului.
▫️Operația de blefaroplastie se face ambulator sub anestezie locală și, la nevoie, cu o ușoară sedare, și durează aproximativ 1h30 de minute.
După câteva zile, pacientul poate reveni la activitățile sociale.
Apelurile către numărul nostru Telverde 0800884782 sunt gratuite din orice rețea din România!