Remedierea cataractei

Singurul tratament valid este cel chirurgical

FACOEMULSIFICARE

▫️Cea mai avansată și des întâlnită intervenție chirurgicală pentru cataractă este facoemulsificarea, care implică fragmentarea și îndepărtarea cristalinului opacizat și înlocuirea acestuia cu o lentilă intraoculară (IOL).

Această tehnică este o intervenție chirurgicală rapidă, nedureroasă și minim invazivă care durează 10-12 minute, în regim ambulatoriu. În timpul etapei de pregătire, suprafața ochiului este tratată cu picături anestezice și ușoară sedare, pentru a face procedura mai confortabilă atât pentru pacient, cât și pentru chirurg.

Chirurgia de facoemulsificare, efectuată cu ajutorul unui microscop pentru a mari detaliile ochiului, începe cu o mică incizie în zona dintre cornee și scleră (albul ochiului) pentru a deschide capsula care conține cristalinul și a permite introducerea facoemulsificatorului, un dispozitiv cu o vârf care vibrează la o viteză de aproximativ 40.000-50.000 de ori pe secundă și generează ultrasunete care fragmentează cristalinul opacifiat. Același vârf îndepărtează apoi bucățile fărâmițate și curăță capsula cristalinului.

Următoarea etapă constă în inserarea cristalinului artificial, numit IOL, adică lentila intraoculară. IOL este plasat în interiorul sacului capsular, unde se deschide și se ancorează, în spatele irisului și în fața corpului vitros.

Eficiența IOL este estimată înainte de intervenție printr-o biometrie oculară. În funcție de datele obținute în timpul biometriei oculare, se alege cea mai bună lentilă pentru a corecta erorile de refracție ale ochiului.

▫️Este posibil să se corecteze atât miopia, cât și hipermetropia și, doar cu ajutorul lentilelor de ultimă generație, vedere apropiată și îndepărtată simultan (IOL multifocal).

După intervenție, pacientul poate avea nevoie de ochelari corectivi.

FACOEMULSIFICARE
La sfârșitul intervenției chirurgicale, chirurgul plasează un scut protector peste ochiul operat.
Pacientul poate părăsi sala de operație câteva minute după intervenție și trebuie să se întoarcă pentru un control după 2-3 zile. Acasă, pacientul trebuie să instileze picături antibiotice timp de 3-4 săptămâni.

În primele zile după intervenție, pacientul trebuie să evite eforturile fizice excesive, să poarte ochelari de soare de protecție întunecați, dar poate reveni la activitățile normale.

Clinicile Vista Vision se remarcă în domeniul chirurgiei tradiționale de microcataractă datorită dispozitivelor cu ultrasunete de ultimă generație, pentru o recuperare rapidă și sigură.

Pacienții pot alege, de asemenea, între o gamă largă de lentile artificiale personalizate, capabile să corecteze deficiențele vizuale.


FEMTOCATARACTA

▫️Laserul Femtosecond este cea mai recentă și avansată tehnologie laser utilizată în microchirurgia oculară. Rezultatele remarcabile obținute sunt posibile datorită caracteristicilor inovatoare ale acestei tehnologii, care elimină necesitatea unui bisturiu, cu traume minime asupra țesuturilor oculare și asigurând o vindecare mai rapidă.

▫️Laserul Femtosecond acționează asupra țesuturilor generând rapid mii de impulsuri apropiate, producând incizii cu o geometrie extrem de precisă. Acest proces implică o micro-explozie în țesuturi, formând bule de aer mici care acționează ca o lamă. Tehnologia computerizată sofisticată ajustează tehnica pentru fiecare caz în parte, cu o precizie și o siguranță extreme.

▫️Laserul Femtosecond simplifică și îmbunătățește siguranța intervenției chirurgicale, jucând un rol în diferite etape ale operației. Realizează incizia corneană monitorizând extensia și adâncimea acesteia, apoi taie capsula frontală pentru a ajunge la partea centrală dură a cataractei (nucleul). Ultima etapă implică fragmentarea și aspirarea cataractei.

Fragmentarea cu laser este deosebit de avantajoasă pentru cataractele dure, unde emulsificarea cristalinului cu ultrasunete poate prezenta riscuri de leziuni în zonele învecinate. După intervenția cu laser, chirurgul îndepărtează părțile fragmentate și implantează un cristalin artificial.

▫️Laserul Femtosecond permite o precizie imposibil de atins de mâna umană. De exemplu, deschiderea circulară a capsulei este perfect rotundă și centrată, un factor crucial în faza postoperatorie, permițând chirurgului să centreze mai bine cristalinul artificial. Acest lucru îmbunătățește precizia intervenției chirurgicale în comparație cu tehnicile anterioare.

În plus, ochiul operat cu laser are condițiile ideale pentru a primi un cristalin artificial complex, potrivit pentru corectarea tulburărilor de vedere, precum astigmatismul și presbiopia.
FEMTOCATARACTA
Procedura cu laser este complet nedureroasă și durează mai puțin de 2 minute. În plus, faza postoperatorie nu include bandaje sau suturi.

Chirurgia cu laser Femtosecond subliniază importanța acestui tip de intervenție. Selecția preoperatorie a pacientului prin proceduri diagnostice precise este crucială, precum și competența și experiența chirurgului oftalmolog, care trebuie să fie specializat în acest tip de chirurgie.

◽️O echipă medicală formată din cei mai buni chirurgi oftalmologi italieni și români garantează managementul optim al pacientului, reducând riscurile de complicații și asigurând recuperarea vizuală.

Citește și...

Remedierea glaucomului

Prin intervenție laser sau intervenție chirurgicală

Citește mai mult

Chirurgia retiniană

Pentru afecțiunile localizate la nivelul retinei

Citește mai mult

Chirurgia refractivă

Scapă de ochelari cu ajutorul laserului!

Citește mai mult

Teste diagnostic

Detectarea timpurie a problemelor de vedere

Citește mai mult
Apelurile către numărul nostru Telverde 0800884782 sunt gratuite din orice rețea din România!