Miopia

Miopia afectează aproximativ 25% din populație

MIOPIA

Miopia este o tulburare de vedere caracterizată prin vedere clară a obiectelor apropiate și vedere încețoșată a obiectelor îndepărtate.
Miopia este o eroare de refracție: ochiul refractă lumina, prin urmare, imaginea nu este clar focalizată. Miopia apare atunci când forma ochiul este mai alungită decât normal sau corneea (partea anterioară transparentă a ochiului) este prea curbată. În aceste cazuri, razele de lumină sunt focalizate în fața retinei în loc să fie direct pe ea.
MIOPIA

Miopia este o problemă de vedere comună care afectează aproximativ 25% din populație

Miopia este o problemă de vedere comună care afectează aproximativ 25% din populație și este în general diagnosticată la copii între 8 și 12 ani. Miopia tinde să se agraveze în timpul adolescenței, când corpul crește mai rapid. După vârsta de douăzeci de ani, miopia prezintă puține sau deloc schimbări. Cu toate că este destul de rară, miopia poate apărea și în viața adultă, cauzată de efortul vizual sau de mai multe afecțiuni de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat.
Miopia este o problemă de vedere comună care afectează aproximativ 25% din populație
Miopia se măsoară în dioptrii: miopia ușoară este până la 3 dioptrii, de la 3 la 6 este moderată, iar peste 6 dioptrii este mare.

Simptome și soluții

Principalele simptome ale miopiei includ:

▫️ Dificultate în a vedea clar obiectele îndepărtate
▫️ Strabism
▫️ Oboseală oculară
▫️ Dureri de cap

Simptome și soluții
Ochelarii sau lentilele de contact sunt cele mai comune metode pentru corectarea simptomelor miopiei. O altă metodă este chirurgia refractivă cu Laser Excimer, care modifică curbură corneei pentru a permite o focalizare mai bună a ochiului.

ℹ️ Clinicile Vista Vision din România, cu tehnologie laser de vârf, efectuează intervenții chirurgicale pentru corectarea miopiei utilizând tehnologii laser PRK și FemtoLasik.

Medicul chirurg oftalmolog va determina dacă pacientul e candidat valid pentru intervenția chirurgicală și care e cea mai bună tehnologie de utilizat, pe baza rezultatelor examinării oftalmologice și a testelor diagnostice.

Citește și...

Hipermetropia

Hipermetropia este un viciu de refracţie similar cu astigmatismul

Citește mai mult

Astigmatismul

Astigmatismul este în general de natură ereditară

Citește mai mult

Presbiopia

Presbiopia este o condiție legată de vârstă

Citește mai mult
Apelurile către numărul nostru Telverde 0800884782 sunt gratuite din orice rețea din România!