Presbiopia

Presbiopia este o condiție legată de vârstă

PRESBIOPIA

Presbiopia, care înseamnă literalmente „îmbătrânirea ochilor”, este o condiție legată de vârstă, spre deosebire de alte erori de refracție precum miopia, hipermetropia și astigmatismul. Este un proces natural care începe în jurul vârstei de 40 de ani, mai devreme la pacienții cu astigmatism și într-un mod mai puțin evident la cei cu miopie.
PRESBIOPIA
În jurul vârstei de 40 de ani începe să apară treptat presbiopia, iar pierderea elasticității cristalinului face dificilă citirea. Întinderea brațelor pentru a distinge clar cuvintele unui text scris devine un gest obișnuit. În jurul vârstei de 65 de ani fenomenul se stabilizează.

Principalele simptome

Principalele simptome ale presbiopiei includ:

▫️ Oboseala ochilor
▫️ Dureri de cap
▫️ Senzație de oboseală
▫️ Vederea dublă a literelor
Principalele simptome

Soluții

Presbiopia poate fi corectată în principal prin purtarea ochelarilor (lentile monofocale, bifocale, multifocale), lentile de contact sau, dacă este asociată cu hipermetropie, prin chirurgia cu laser Excimer (tehnici LASIK și PRK) pentru a vedea clar obiectele apropiate și îndepărtate, adică un efect multifocal.

ℹ️ Clinicile Vista Vision, cu tehnologie laser de ultimă generație, efectuează intervenții chirurgicale pentru corectarea presbiopiei cu Presbyond Laser Blended Vision, restabilind vederea și reducând, în același timp, efecte secundare precum pierderea calității vederii sau vedere afectată.

Soluții

Citește și...

Astigmatismul

Astigmatismul este în general de natură ereditară

Citește mai mult

Hipermetropia

Hipermetropia este un viciu de refracţie similar cu astigmatismul

Citește mai mult

Miopia

Miopia afectează aproximativ 25% din populație

Citește mai mult
Apelurile către numărul nostru Telverde 0800884782 sunt gratuite din orice rețea din România!