Teste diagnostic

Detectarea timpurie a problemelor de vedere

DIAGNOSTIC ȘI TRATAMENT

⏺️Clinicile Vista Vision sunt specializate în teste diagnostice ale ochilor și efectuarea de controale oftalmologice. Acestea sunt dotate cu echipamente diagnostice de ultimă generație pentru principalele boli ale ochilor.

⏺️Examinările diagnostice efectuate în clinica noastră garantează evaluarea optimă a eligibilității pentru tratamentul cu laser, condiție necesară pentru succesul intervenției chirurgicale.

⏺️Prevenția este cea mai bună armă pentru evaluarea stării de sănătate a ochilor și detectarea eficientă a oricăror probleme de vedere și afecțiuni oculare, pentru a diagnostica prompt declanșarea bolilor oculare care, în unele cazuri, pot afecta semnificativ viața pacientului.
 DIAGNOSTIC ȘI TRATAMENT

Teste Diagnostic

⏺️TOMOGRAFIE ÎN COERENȚĂ OPTICĂ (OCT):
Tomografia de coerență optică (OCT) este o examinare specializată non-invazivă a ochilor, care, printr-o sondă inofensivă cu laser infraroșu, scanează corneea și retina, creând secțiuni tomografice de înaltă rezoluție, reconstituind anatomia regiunii maculare a retinei și diagnosticând în avans orice afecțiuni oculare.
Examinarea OCT este simplă, nedureroasă și sigură și poate fi efectuată la orice pacient.

⏺️AUTOREFACTOMETRIA:
Autorefractometrul ocular este un sistem de diagnostic computerizat care, în cadrul examinării complete a ochilor, măsoară obiectiv eroarea refractivă a ochiului, permițând medicului să diagnozeze orice tulburări oculare, să formeze o opinie despre eroarea refractivă și să verifice dacă ochiul pacientului suferă de probleme de vedere precum: miopia, presbiopia, astigmatismul și hipermetropia.

⏺️BIOMETRIA OCULARĂ:
Biometria oculară reprezintă măsurarea dimensiunilor ochiului realizată prin ultrasunete. În special, biometria oculară permite:
▫️ Măsurarea lungimii axiale a globului ocular înaintea extracției chirurgicale a cristalinului (în cazul cataractei), pentru a determina posibilitatea implantării unui cristalin artificial;
▫️ Monitorizarea evoluției unor boli care afectează lungimea oculară (glaucom congenital la copiii mici, atrofia ochiului traumatizat);
▫️ Diferențierea între o megalocornee (cornee mare, de natură non-patologică) și o buftalmie (mărirea ochiului în glaucomul congenital), între o microcornee (cornee mică, de natură non-patologică) și o microftalmie (scădere non-funcțională a diametrului ochiului). Acest test complet inofensiv durează câteva minute și oferă rezultate imediate.

⏺️CÂMP VIZUAL:
Campimetria este un test de diagnostic non-invaziv care evaluează, prin proiectarea unei mici surse de lumină, sensibilitatea și starea funcțională a retinei în diferite regiuni ale câmpului vizual. Acest test este crucial pentru studiul glaucomului și pentru orice boală neurologică care afectează nervul optic.

⏺️KERATOMETRIA:
Keratometria este un test de diagnostic al ochilor care examinează corneea; constă în măsurarea razei de curbură a suprafeței anterioare a corneei și permite obținerea informațiilor utile pentru evaluarea erorilor refractive ale ochiului, în special pentru cuantificarea astigmatismului și pentru măsurarea precisă a acuității vizuale a pacientului. Este, de asemenea, o tehnică computerizată esențială pentru detectarea timpurie a keratoconusului și în procedurile care preced intervențiile chirurgicale de cataractă.

⏺️PAHIMETRIE CORNEANĂ:
Pahimetria corneană este un test pentru a măsura grosimea corneei, folosit pentru a evalua tonusul ocular (în special la pacienții cu glaucom) și pentru a evalua eligibilitatea pentru tratamentul cu laser excimer în chirurgia refractivă. Pahimetria corneană poate fi, de asemenea, utilă pentru analizarea unor patologii corneene specifice, cum ar fi glaucomul și keratoconusul.

⏺️PUPILOMETRIE:
Pupilometria este un test care măsoară diametrul pupilei în diferite condiții de lumină și permite ajustarea parametrilor intervenției pentru a preveni apariția halourilor pentru pacient; acest test este deosebit de util și recomandat în tratamentele de chirurgie refractivă cu laser. Pupilometria se realizează fără administrarea de atropină, deoarece pupila trebuie să fie capabilă să se contracte și să se dilate.

⏺️TONOMERIE OCULARĂ:
Tonometria este procedura cel mai des folosită pentru a măsura presiunea intraoculară.

⏺️TOPOGRAFIA CORNEANĂ:
Test diagnostic computerizat care măsoară forma și curbura corneei.
Creează o hartă colorată a corneei, oferind o evaluare non-invazivă a caracteristicilor corneene și este o examinare absolut inofensivă.

Aceste teste diagnostice joacă un rol crucial în îngrijirea oftalmologică preventivă, permițând detectarea timpurie a problemelor de vedere și a bolilor oculare.

Citește și...

Chirurgia retiniană

Pentru afecțiunile localizate la nivelul retinei

Citește mai mult

Remedierea cataractei

Singurul tratament valid este cel chirurgical

Citește mai mult

Chirurgia refractivă

Scapă de ochelari cu ajutorul laserului!

Citește mai mult

Remedierea glaucomului

Prin intervenție laser sau intervenție chirurgicală

Citește mai mult
Apelurile către numărul nostru Telverde 0800884782 sunt gratuite din orice rețea din România!