Hipermetropia

Hipermetropia este un viciu de refracţie similar cu astigmatismul

HIpermetropia

Hipermetropia este o afecțiune a ochiului, un viciu de refracție similar cu astigmatismul și e caracterizată de o vedere încețoșată a obiectelor apropiate și o vedere clară asupra celor îndepărtate, datorită unei refracții incorecte a luminii care trece prin retină.
HIpermetropia
Hipermetropia poate apărea atunci când globul ocular este prea scurt sau capacitatea de focalizare este afectată. Prin urmare, uitatul la televizor poate fi o problemă, dar cititul unui panou publicitar de pe autostradă, nu. Este exact opusul miopiei.

Cauze

Hipermetropia poate fi cauzată de diferiți factori, dar în general, este de natură ereditară. Hipermetropia este destul de frecventă. Această boală este adesea asimptomatică, adică nu cauzează defecte semnificative în vedere. Acest lucru se întâmplă pentru că, fiziologic, ochiul reușește să corecteze problemele ușoare de hipermetropie până la o anumită vârstă, între 35 și 40 de ani, datorită așa-numitei puteri de acomodare.

Hipermetropia este adesea însoțită de astigmatism. Unii adulți asimptomatici pot prezenta ambliopie (ochi leneș) și presbiopie.

Cea mai gravă complicație este creșterea riscului de glaucom.
Cauze

Simptome și soluții

Principalele simptome ale hipermetropiei includ:

▫️ dificultatea de a se concentra asupra obiectelor apropiate
▫️ dureri de cap
▫️ lăcrimare
▫️ dureri oculare
Simptome și soluții
Ochelarii sau lentilele de contact sunt cele mai comune metode de corectare a simptomelor hipermetropiei. Acestea ajută la convergerea razelor de lumină pe retina, compensând astfel vederea afectată din cauza conformației ochiului afectat de hipermetropie.

În alte cazuri, hipermetropia poate fi corectată cu chirurgia refractivă CU LASER Excimer, care remodelează corneea prin creșterea puterii sale refractive.

ℹ️ Clinicile Vista Vision din România, cu tehnologie laser de ultimă generație, efectuează intervenții chirurgicale pentru hipermetropie cu laser Excimer de ultimă generație.

Citește și...

Miopia

Miopia afectează aproximativ 25% din populație

Citește mai mult

Astigmatismul

Astigmatismul este în general de natură ereditară

Citește mai mult

Presbiopia

Presbiopia este o condiție legată de vârstă

Citește mai mult
Apelurile către numărul nostru Telverde 0800884782 sunt gratuite din orice rețea din România!